وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی

یک شنبه 27 فروردين 1391
ن : سید محمد امین نوربخش

نرخ جدید دیه سال 91


 

۹۴ ميليون و ۵۰۰ هزار تومان، نرخ جدید ديه در سال 1391

حجت‌الاسلام و المسلمين غلامحسين محسني اژه‌اي  
                                       

۹۴ ميليون و ۵۰۰ هزار تومان، نرخ ديه در سال ۹۱

» سرويس: سياسي - حقوقي و قضايي
دادستان كل كشور، نرخ ديه در سال آينده را ۹۴۵ ميليون ريال اعلام كرد.

به گزارش خبرنگار حقوقي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حجت‌الاسلام و المسلمين غلامحسين محسني اژه‌اي كه پس از دومين جلسه رسيدگي به پرونده فساد عظيم بانكي در جمع خبرنگاران حضور يافته بود، با اعلام اين خبر تاكيد كرد كه اين نرخ، مربوط به ماه‌هاي غير حرام است و در ماه‌هاي حرام، ديه تغليظ شده و يك‌سوم اين ميزان، به آن اضافه خواهد شد.

 



:: موضوعات مرتبط: حقوقي، كيفري، ،


پنج شنبه 3 فروردين 1391
ن : سید محمد امین نوربخش

عسر و حرج زوجه و تقاضای طلاق از سوی او

با توجه به اهمیت حفظ خانواده به دلیل اثرات عمیق اجتماعی و بنابر تاکیدات موکد آموزه های دینی، سعی قانونگذار بر اتخاذ شیوه هایی برای جلوگیری از فروپاشی این کانون مقدس است که در این راستا با وضع قوانینی اختیار زن و مرد را محدود می کند. هر چند ظاهر امر این است که مردان در طلاق اختیار بیشتری از زنان دارند اما قانون مرد را ملزم می کند برای طلاق همسر خود به دادگاه مراجعه کند و پس از اینکه تلاش دادگاه و داوران در از میان بردن اختلاف او و همسرش نتیجه نداد مرد را مکلف کرده است کلیه حقوق مالی همسرش را به طور نقد به او بپردازد تا بتواند صیغه طلاق را جاری سازد زن در طلاق اختیار کمتری دارد و به راحتی نمی تواند از همسرش جدا شود و این نیز به مصلحت خودش، همسر و فرزندان و جامعه است ولی زن نیز در مواردی اختیار طلاق پیدا می کند مثلا زمانی که شوهر از پرداخت نفقه به زن خودداری می کند و عسر و حرج از موارد دیگری است که زن می تواند با اثبات آن در دادگاه از همسر خود جدا شود، در این نوشتار به موضوع عسر و حرج بیشتر آشنا می شویم.

• عسر و حرج چیست؟



:: موضوعات مرتبط: حقوقي، خانواده ، ،


پنج شنبه 3 فروردين 1391
ن : سید محمد امین نوربخش

تصویب قانون درباره ازدواج مجدد

یسنا: به گفته مخبر کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی، کار بررسی لایحه حمایت از خانواده در کمیته ویژه به اتمام رسید. .


   



:: موضوعات مرتبط: حقوقي، خانواده ، ،


پنج شنبه 3 فروردين 1391
ن : سید محمد امین نوربخش

قانون جديد ازدواج موقت پايه‌هاي خانواده را نشانه مي‌گيرد

امان‌الله قرايي*:اخيرا قانوني توسط مجلس به تصويب رسيده است كه در صورت تاييد شوراي نگهبان، براساس آن ديگر لزومي به ثبت ازدواج موقت در دفاتر اسناد رسمي كشور نيست، مگر اين‌كه خود زوج‌ها تصميم بگيرند، شرط ضمن عقد چنين باشد يا اين‌كه زن در زمان عقد باردار شود.



:: موضوعات مرتبط: حقوقي، خانواده ، ،


پنج شنبه 3 فروردين 1391
ن : سید محمد امین نوربخش

اجازه ازدواج مجدد به مردان در 10 مورد!

سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی گفت: در جلسه‌ی روز گذشته‌ی این کمیسیون ماده 23 لایحه‌ی حمایت از خانواده مبنی بر اجازه‌ی ازدواج مجدد به مردان در 10 مورد تصویب شد.



:: موضوعات مرتبط: حقوقي، خانواده ، ،


پنج شنبه 3 فروردين 1391
ن : سید محمد امین نوربخش

جزئیات قانون جدید مهریه 110 سکه

 طبق قانون جدید مهریه سقف مهریه یکصد و ده (110) سکه طرح جدید اعلام شده است.

در اینجا سه حالت می توان متصور شد:
 
حالت 1- مهریه کمتر از 110 سکه است: که در اینصورت باید تمامی مهریه پرداخت شود، درغیراینصورت برابر قانون رفتار خواهد شد. (مطابق ماده 2 قانون محكومیت های مالی)

حالت 2- مهریه دقیقاً 110 سکه است: که مانند حالت اول باید تمامی مهریه پرداخت شود، درغیراینصورت برابر قانون رفتار خواهد شد. (طبق ماده 2 قانون محكومیت های مالی كسانی كه برای پرداخت 110 سكه اقدام نكنند، راهی زندان می گردند.)

حالت 3- مهریه بیش از 110 سکه تعیین شده است: که در این وضعیت، در ابتدا باید 110 سکه مطابق قانون پرداخت گردد. (و درصورت امتناع از پرداخت، مطابق ماده2 محکومیت های مالی زندان در انتظار فرد خاطی است.)
سپس دادگاه تمكن مالی فرد را بررسی کرده و مطابق وضعیت مالی و تمکن وی تصمیم گیری خواهد نمود.

ماده 2 قانون نحوه اجرای محكومیتهای مالی : هر كس محكوم به پرداخت مالی به دیگری شود چه به صورت استرداد عین یا قیمت یا مثل آن و یا ضرر و زیان ناشی از جرم یا دیه و آن را تادیه ننماید دادگاه او را الزام به تادیه نموده و چنانچه مالی از او در دسترس باشد آن را ضبط و به میزان محكومیت از مال ضبط شده استیفا می نماید در غیر این صورت بنا به تقاضای محكوم له ، ممتنع را در صورتی كه معسر نباشد تا زمان تادیه حبس خواهد كرد .

(ماده 2 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی ، تقاضای طلبکار در بازداشت کردن بدهکار تا زمان پرداخت و حصول برائت ذمه را به رسمیت شناخته است.)


:: موضوعات مرتبط: حقوقي، خانواده ، ،


پنج شنبه 3 فروردين 1391
ن : سید محمد امین نوربخش

سردفتران مكلف به ثبت نحوه پرداخت مهريه

 

 

 

سردفتران ازدواج سراسر كشور مكلفند "در موقع ثبت ازدواج در موردنحوه پرداخت مهريه،چنانچه توافقي بر عندالاستطاعه مالي زوج صورت گرفته باشد، آن را به عنوان شرط ضمن عقد در سند ازدواج ثبت كنند.
معاون رييس قوه‌قضاييه و رييس سازمان ثبت اسناد واملاك كشور در بخشنامه‌اي سردفتران ازدواج را مكلف كردچنانچه توافقي درخصوص پرداخت مهريه‌ميان زوجين صورت گرفته باشد، "آن را به عنوان شرط ضمن عقد درج كنند".

به گزارش روزيكشنبه روابط عمومي سازمان ثبت اسنادواملاك كشور، بر اساس اين بخشنامه ، سردفتران ازدواج سراسر كشور مكلفند "در موقع ثبت ازدواج در موردنحوه پرداخت مهريه،چنانچه توافقي بر عندالاستطاعه مالي زوج صورت گرفته باشد، آن را به عنوان شرط ضمن عقد در سند ازدواج ثبت كنند.

در بخشنامه رييس سازمان ثبت اسناد و املاك كشور، مسووليت نظارت به اجراي اين بخشنامه، به عهده مديران و روساي واحدهاي ثبتي كل كشور گذاشته شده است.



:: موضوعات مرتبط: حقوقي، خانواده ، ثبتي، ،


دو شنبه 15 اسفند 1390
ن : سید محمد امین نوربخش

آثار عقد وکالت نسبت به دو طرف عقد

بسمه الله

 «آثار عقد وکالت نسبت به دو طرف عقد»

 بقلم : سید محمد امین نوربخش



:: موضوعات مرتبط: حقوقي، ،


دو شنبه 15 اسفند 1390
ن : سید محمد امین نوربخش

وظايف مديران دفتر در مورد دادخواست:

 بقلم: سید محمد امین نوربخش   

 الف) اول ثبت كردن دادخواست و ارائه رسيد:

در مورد ثبت دادخواست نكات زير مهم بنظر مي‌رسد: 1- طبق مادة 48 ق‌آدم: شروع رسيدگي مستلزم تقديم دادخواست به دفتر دادگاه صالح است. 2- ثبت فوري دادخواست 3- ارائه رسيد به تقديم‌كننده دادخواستي 4- ثبت تاريخ تسليم دادخواست 5- براي ثبت دادخواست نياز به دستور رئيس دادگاه نيست 6- تاريخ رسيد دادخواست به دفتر دادگاه تاريخ اقامه دعوي محسوب مي‌شود)

ب) دادخواست را جهت ارجاع به نظر رئيس شعبه اول يا معاون وي برساند:    

 



:: موضوعات مرتبط: حقوقي، كيفري، ،


دو شنبه 15 اسفند 1390
ن : سید محمد امین نوربخش

وضعیت معامله اموال غیرمنقول با قولنامه

بسم الله

(( وضعیت معامله اموال غیرمنقول با قولنامه))

 

بقلم: سید محمد امین نوربخش وكيل دادگستري

مقدمه :

انسانها در ابتدا روابط بسيار سادهاي با يكديگر داشتند. هر فردي مايحتاج خويش را تا حد امكان از راه شكار و تا حدي كشاورزي تامين مينمود. با گذشت زمان سطح روابط پيچيدهتر شد و اشخاص اشيا و خوراكيهاي مازاد بر مصرف خويش را كه نيازي به آن نداشتند با اجناس ديگري كه به آن احتياج داشتند مبادله نمودند در اين مقطع آثار روابط حقوقي آشكار ميگردد. اين مبادلات را در ابتدا با عنوان معاوضه ميتوان شناخت در اين زمان معياري براي سنجش ارزش اشياء وجود نداشت. با پيشرفت مجدد و ممتد جامعه و پيچيدهتر شدن روابط و پيدايش يك ملاك ارزشگذاري بنام «پول» معاوضه تقريباً جاي خود را به بيع داد. اگرچه هنوز هم معاوضه وجود دارد اما هنگامي كه ثمن معامله پول رايج باشد (عرفاً) بيع ناميده ميشود.

در طي هزاران سال معاملات ضمن تحول، تنوع نيز يافتند ولي بيع هميشه از مهمترين انواع معاملات بوده و هست كه خود نيز هم تحول وهم تنوع يافته. مخصوصاً با پيشرفت تمدن بشري تشريفاتي براي انواع بيع قرار داده شد، بويژه در قرن اخير براي تضمين خريد و فروش اموال مقرراتي خاص وضع شده كه موارد بسياري (از جمله بيع اموال غير منقول) را به صورت يك عقد تشريفاتي درآورده است.

نميتوان گفت كه اين تشريفات بود كه تاسيسي بنام قولنامه بعنوان مقدمه بيع بوجود آورد ولي آنچه كه مسلم است، از وقتي كه چنين تشريفاتي مقرر شده قولنامه رواج بيشتري پيدا كرده است. نزديكترين مثال كشور خود ما ميباشد كه بنابر قانون ثبت، بيع اموال غيرمنقول ميبايست با تشريفات خاص به ثبت برسد. اين تشريفات علاوه از در برداشتن هزينه هايي (كه تهيه آن براي متعاقدين ممكن است مسايل و مشكلاتي پيشآورد) از لحاظ زماني هم، مدتي طول خواهد كشيد لذا اكثريت قريب به اتفاق اينگونه عقود طي قراردادي قبلي انجام ميشود كه در اين قرارداد علاوه بر اعلام آمادگي طرفين براي معامله و مشخص نمودن شرايط معامله و عوضين و فرجهاي براي تهيه مقدمات معامله (مثل پرداخت مالياتهاي شهرداري، دارايي و از اين قبيل و يا فك رهن ثمن يا مبيع) و بالاخره تعيين زمان انتقال رسمي عوضين به يكديگر صورت بگيرد. اين قرارداد در بيان عامه قولنامه ناميده ميشود.

در اين مقال روال كار بدين صورت است كه ابتدا تعريفي از قولنامه نموده سپس با نگاهي به ماهيت حقوقي آن نظريههاي مختلف راجع به عقد يا قرارداد بودن قولنامه را مشاهده كرده و اينكه قولنامه بيع است يا تعهد بر بيع را مورد بحث قرار ميدهيم.

در بخش دوم مباحثي راجع به شرايط صوري قولنامه خواهيم داشت. مثل اينكه آيا قولنامه نوشته است يا سند؟ و اگر سند است، رسمي است يا عادي؟ و اصولاً سند رسمي و تشريفات آن يعني چه؟

در بخش سوم هم آثار حقوقي قولنامه در دو فصل مورد بررسي قرار خواهد گرفت: در فصل اول راجع به اثر مهم قولنامه كه الزام به تنظيم سند رسمي است و در فصل دوم راجع به وجه التزام صحبت خواهيم كرد.

در پايان به طرح دو مشكل ظاهراً متداول در قولنامه پرداخته ميشود.

بخش يك شناخت تعريف و ماهيت حقوقي قولنامه

فصل اول : معناي لغوي و اصطلاحي سند و قولنامه

تعریف سند :

 ادمه مطلب



:: موضوعات مرتبط: حقوقي، ،


دو شنبه 15 اسفند 1390
ن : سید محمد امین نوربخش

نمي توان الگويي براي ميزان مهريه تعيين كرد

فريده غيرت؛ وكيل دادگستري

«اگر شروط ضمن عقد و حق طلاق به زنان داده شود، در صورتي كه زن احساس كند حقوق او پايمال نمي شود و تضمين كافي براي زندگي با همسرش داشته باشد، تقاضاي مهريه بالا نمي كند.» اين صحبت فريده غيرت وكيل دادگستري و حقوقدان است كه اعتقاد دارد در صورتي كه شروط ضمن عقد و حق طلاق به زنان داده شود و زن احساس كند كه حقوق او پايمال نمي شود و تضمين كافي براي زندگي با همسرش دارد، تقاضاي مهريه بالا نمي كند. او مي گويد پيشنهاد مجلس در زمينه تعيين مهريه متعارف نمي تواند مشكل مهريه هاي بالا را در كشور حل كند. غيرت در گفت وگو با ايلنا گفت؛ «در سنوات اخير چند بار مساله تعيين سقف براي مهريه و ايجاد محدوديت در آن به شكل هاي مختلف مطرح شده كه به نظر من هيچ يك از اين ايجاد محدوديت ها صحيح نيست چون بر اساس شريعت اسلام و قانون مدني مهريه بر اساس توافق زن و مرد تعيين مي شود.» او تصريح كرد؛ «مجلس نمي تواند مهريه را به دو بخش متعارف و نامتعارف تقسيم بندي كند زيرا اين كار خلاف قانون مدني و شرع اسلام است.» اين فعال حقوق زنان اظهار كرد؛ «بر اساس شريعت اسلام، شرط ازدواج اين است كه طرفين عقد نكاح بايد عاقل و بالغ باشند و شرايط معامله را داشته باشند و از آنجايي كه ازدواج نيز يك معامله است، وقتي با اراده زوجين مهريه تعيين مي شود، هيچ كس حق دخالت در آن را ندارد. نمي توان الگويي براي ميزان مهريه تعيين و مردم را به اجراي آن الگو ملزم كرد.» اين فعال حقوق زنان گفت؛ «تقسيم مهريه به دو بخش متعارف و نامتعارف و تعيين سقف آن، مخالف آزادي اراده در انعقاد قرارداد ازدواج است.» اين حقوقدان در عين حال تصريح كرد؛ «ميزان مهريه متعارف در هر جامعه يي و در طبقات اجتماعي مختلف متفاوت است و تعابير و مصداق هاي مختلفي دارد. ميزان مهريه متعارف براي يك خانواده متمول يك چيز است، براي يك خانواده متوسط يك مقدار است و يك خانواده فقير يك ميزان مهريه را متعارف مي داند، بنابراين مجلس نمي تواند ميزان مهريه متعارف را تعيين كند.» غيرت گفت؛ «بر اساس ماده ۱۰ قانون مدني، طرفين عقد قرارداد آزاد هستند هر نوع قراردادي را كه مخالف قوانين نباشد، منعقد كنند. بنابراين وقتي به دو نفر اختيار تام داده مي شود كه عقد ازدواج را با هر شرطي كه تمايل دارند، برقرار كنند و هر ميزان هم كه تمايل دارند مهريه تعيين كنند، نبايد قرارداد آنها فاقد ضمانت اجرايي باشد زيرا در اين صورت به حقوق طرفين لطمه وارد مي شود.» اين فعال حقوق زنان گفت؛ «من با مهريه بالا موافق نيستم اما معتقدم تعيين مهريه بالا دلايل متعددي دارد و بايد علت مهريه بالا در كشور ريشه يابي شود بنابراين با اين پيشنهاد مجلس، مشكل مهريه بالا در كشور حل نمي شود.»

روزنامه اعتماد



:: موضوعات مرتبط: حقوقي، خانواده ، ،


دو شنبه 15 اسفند 1390
ن : سید محمد امین نوربخش

مطالبه مهریه و اعسار از هزینه دادرسی؛ استرداد جهیزیه

 مطالبه مهریه و اعسار از هزینه دادرسی؛ استرداد جهیزیه
خواهان : خانم الف 
خوانده : آقای ب 
كلاسه :   
  ............
تعیین خواسته و بهای آن :
    1ـ بدواً تقاضای صدور حكم اعسار از هزینه های دادرسی 2ـ محكومیت خوانده و بهای آن به پرداخت مهریه مندرج در سند نكاحیه به نرخ مقرر طبق نظریه كارشناسی به ارزش ....... میلیون ریال
دلایل و منضمات دادخواست
1ـ استشهادیه محلی 2- فتوكپی سند نكاحیه دفترخانه شماره .... شهرستان ...3ـ فتوكپی یك دانگ واحد مسكونی از قولنامه ( قولنامه عادی ) مورخه ..........نامه پزشكی قانونی مبنی بر ایراد ضرب و شتم 5ـ شكایت اینجانب مبنی بر سوء رفتار و ترك انفاق و اخراج از منزل


:: موضوعات مرتبط: حقوقي، ،


دو شنبه 15 اسفند 1390
ن : سید محمد امین نوربخش

تأمین دلیل

نویسنده : خسرو بهمن یار
كلمات كليدي  :  تآمین دلیل، دعوا، دادگاه، دادرسی، قاضی، دفتر دادگاه

تأمین دلیل                                                    
 
  حق وقتی در معرض تجاوز قرار گیرد به شكل دعوا طرح می‌گردد و چون اثبات دعوا محتاج دلیل است لذا مدعی حق بایستی آن را با دلیل اثبات كند. گاه به هنگام عدم تعرض به حق، دلیل كافی بر محافظت آن قابل دسترسی است، ولی هنگامی كه در معرض تجاوز قرار گرفت صاحب حق با فقدان دلیل روبه­رو می‌شود، مگر این­كه از قبل پیش‌بینی لازم را كرده و دلائل سابق را محفوظ داشته باشد. مسأله تأمین دلیل بر همین پایه استوار است.
 تأمین دلیل به معنای در امنیت قرار دادن دلیل است. در مواردی كه اشخاص ذی نفع احتمال دهند كه در آینده استفاده از دلائل و مدارك دعوای آنان از قبیل تحقیق محلی و كسب اطلاع از مطلعین و استعلام نظر كارشناسان یا دفاتر تجاری یا استفاده از قرائن و امارات موجود در محل و یا دلائلی كه نزد طرف دعوا یا دیگری است، متعذر یا متعسر خواهد شد، می‌توانند از دادگاه درخواست تأمین آن‌ها را بنمایند. مقصود از تأمین در این موارد فقط ملاحظه و صورت برداری از این گونه دلائل است.
 
شرایط تأمین دلیل
  1) وجود دلیل: تأمین دلیل حفظ دلیل موجود است نه جمع‌آوری یا تحصیل آن.
 این دلائل ممكن است استماع شهادت شهود، تحقیق از مطلعین، اخذ نظریه كارشناس و انعكاس دفاتر بازرگانی باشد.
  2) احتمال زیاد فقدان بعدی دلیل: اگر استفاده از دلائل موجود بعدها با سختی انجام شود، باید آن را حفظ كرد. اگر طبیعت دلیل طوری باشد كه بعدها نتوان به همان شكل از آن استفاده نمود، تأمین دلیل لازم است؛ در غیر این صورت موردی برای تأمین آن نیست.
 3) درخواست تأمین دلیل از دادگاه: مرجع تأمین دلیل، دادگاه عمومی است كه دلائل و امارات مورد درخواست در حوزه آن واقع است.
 4) عدم ممانعت در ارائه دلیل: تأمین دلیل در صورتی به عمل می‌آید كه كسی جلوگیری و معارضه نكند. مثلاً‌ پیمان كار ساختمان اجازه ورود به ساختمان جهت صورت برداری از كارش را ندهد در این صورت نمی‌توان از قوای عمومی استمداد كرد. مگر این­كه دادگاه پس از احراز، ترتیبی ‌دهد كه قرار با كمك‌ مأمورین نیروی انتظامی و... احراز شود.
تذكر
  درخواست تأمین دلیل را به دو صورت كتبی و شفاهی می‌توان انجام داد. زمان درخواست می‌تواند قبل از اقامه دعوا و یا در هنگام دادرسی باشد.این درخواست بایستی حاوی نكات زیر باشد:
الف) مشخصات درخواست كننده و طرف او.
 ب) موضوع دعوا.
 ج) اوضاع و احوالی كه موجب درخواست تأمین دلیل شده است.
 
میزان اعتبار دلائل تأمین شده
 با توجه به ماده 155 قانون آئین دادرسی مدنی، تأمین دلیل برای حفظ آن است و به هیچ وجه دلالتی بر اعتبار دلائل تأمین شده ندارد یعنی دلیلی كه تأمین شده، قاطع نیست.
مجریان تأمین دلیل
  به موجب قانون هرگاه قرار تأمین صادر شود، دادگاه می‌تواند اجرای آن را به افراد ذیل واگذار كند:
الف) دادرس علی البدل.
 ب) مدیر دفتر دادگاه.
 ج) شخص قاضی صادر كننده رأی؛ زمانی كه تأمین دلیل مبنای حكم باشد.
 
 
 
 
منابع:
1) افسران، قاسم- علوی، ابوذر؛ آئین دادرسی مدنی در آئینه نمودار، تهران، نگاه بینه، 1385، چاپ اول، ص 235.
2) شمس، عبدالله؛ آئین دادرسی مدنی، تهران، دراك، 1384، چاپ اول، ج 3، صص 495-505.
3) مدنی، جلال‌الدین؛ آئین دادرسی مدنی، تهران، پایدار، 1379، چاپ اول، ج 2، صص 230-235.
4) قانون آئین دادرسی مدنی ایران.


:: موضوعات مرتبط: حقوقي، ،


دو شنبه 15 اسفند 1390
ن : سید محمد امین نوربخش

رسيدگي به تقسيم تركه غيرمنقول در صلاحيت دادگاه است

رسيدگي به تقسيم تركه غيرمنقول در صلاحيت دادگاه است

راي وحدت رويه ۷۱۹  ديوان عالي كشور

امور كيفري در موارد مشابه براي شعب ديوان عالي كشور و دادگاههاي سراسر كشور لازمالاتباع است.

گزارش وحدت رويه رديف ۸۹/۶ هيات عمومي ديوان عالي كشور با مقدمه مربوطه و راي آن به شرح ذيل تنظيم و جهت چاپ و نشر ايفاد ميگردد.


 



:: موضوعات مرتبط: حقوقي، ثبتي، ،


یک شنبه 14 اسفند 1390
ن : سید محمد امین نوربخش

''تعارض قانون مجازات اسلامی باآیین دادرسی مدنی''

'تعارض قانون مجازات اسلامی باآیین دادرسی مدنی'


بدین لحاظ آنچه در این میان مهم ودر توجه می باشد، تدوین قوانین متناسب با این تغییرات جهت پاسخگویی به نیازهای فعلی و داشتن قابلیت اجرایی، برای دراز مدت است . پر واضح است که تغییر مداوم و پی درپی قوانین، بدون توجه وضعیت و موقعیت بستر و قلمرو اجرایی آن، علاوه بر سردرگمی مخاطبان، لطمات جبران ناپذیری را به اعتبار و احترام خود قانون وارد می کند، و گاهی اوقات موجب ایجاد تعارضات و ناهماهنگی در قوانین موجود می شود . البته نباید از ذکر این نکته فارغ شد که، اگر تغییر و نصویب در جهت حرکت به سوی عدالت و سازگاری با اصول مسلم حقوقی و عرفی و رعایت هر چه بیشتر حقوق انسانی باشد، نه تنها بهتر است، بلکه قابل ستایش و تقدیر نیز می باشد . به هر حال، مطالب حاضر نکاتی است در خصوص مقایسه و تطبیق و ذکر نکات مشترک و افتراق بند ۲ ماده ۱۱ قانون مجازات اسلامی با بند ۷ ماده ۲۷۲ قانون آیین دادرسی کیفری (۱۳۷۸) نیز بررسی و تطبیق تبصره ماده ۱۸ ق.م.ا با تبصره ماده ۲۹۵ آ.د.ک، که ذیلا ارائه می گردد .




:: موضوعات مرتبط: حقوقي، كيفري، ،


یک شنبه 14 اسفند 1390
ن : سید محمد امین نوربخش

«قرار تأمین خواسته»

الف : مفهوم و فلسفه تأمین خواسته :

زمانی که فی الواقع یا برحسب ادعا ، حقی ضایع و یا مورد انکار قرار می گیرد ، مدعی برای الزام خوانده به بازگرداندن حق و یا قبول آن ، متوسل به طرح دعوی می گردد . نظر به اینکه از زمان طرح دعوی و انجام رسیدگی و صدور حکم و اجرای آن مدت زمان زیادی سپری می گردد و ازدیاد روز افزون پرونده ها و طولانی شدن جریان دادرسی ، نیل محکوم له را به محکوم به با تعذر جدی مواجه می نماید و در این فرصت خوانده تلاش می کند تا اموال خود را انتقال و یا به هر طریقی مخفی نموده و اجرای حکم را با مشکل مواجه نماید و محکوم له در زمان اجرای حکم با خواندة بی مال ....



:: موضوعات مرتبط: حقوقي، ،


چهار شنبه 10 اسفند 1390
ن : سید محمد امین نوربخش

حق حبس مهريه

حق حبس مهريه

راي وحدت رويه شماره ۷۱۸ هيات عمومي ديوان عالي کشور

مديرعامل محترم روزنامه رسمي کشور

گزارش پرونده وحدت رويه رديف ۸۹/۱۸ هيات عمومي ديوان عالي کشور با مقدمه مربوط و راي آن به شرح ذيل تنظيم و جهت چاپ و نشر ايفاد ميگردد.

معاون قضايي ديوان عالي کشور ـ ابراهيم ابراهيمي



:: موضوعات مرتبط: حقوقي، خانواده ، ،


سه شنبه 9 اسفند 1390
ن : سید محمد امین نوربخش

دستور موقت یا دادرسی فوری

دستور موقت یا دادرسی فوری

در جریان دادرسی معمولاً مدت زمانی اصحاب دعوی منتظر حصول نتیجه اختلاف مطروحه می مانند که این مدت زمان ممکن است باعث بروز اشکالات عدیده شود.
 



:: موضوعات مرتبط: حقوقي، ،


دو شنبه 8 اسفند 1390
ن : سید محمد امین نوربخش

متقاضیان تغییر نام خانوادگی

متقاضیان تغییر نام خانوادگی

شناسنامه
در هر جامعه ای، برای ایجاد نظم اجتماعی، تکالیفی بر عهده ی اشخاص آن جامه گذاشته می شود.

مثلا افراد جامعه را مکلف می کنند که بدون داشتن مدرک تحصیلی دکترا، در رشته ی پزشکی به طبابت نپردازند و اگر کسی بدون داشتن مدرک قانونی به مداوای بیماران اقدام کند، او را مجازات می کنند.

همچنین برای اشخاص حقوق اجتماعی هم در نظر می گیرد. مثلا شخصی که گواهی نامه رانندگی دریافت می کند، حق دارد به رانندگی بپردازد و کسی نمی تواند این حق را بدون دلیل قانونی از دارنده ی گواهی نامه سلب کند.

نام و نام خانوادگی

برای این که بتوان به راحتی تشخیص داد هر کس چه حقوق و تکالیفی در اجتماع دارد و حقوق هر کس برای خودش محفوظ بماند تا دیگران نتوانند به جای او از آن حقوق قانونی بهره مند شوند ، هر یک از افراد جامعه ، به محض متولد شدن دارای نام و نام خانوادگی (شهرت) می شوند و نام انتخاب شده در اداره ی ثبت احوال به ثبت می رسد.

در کشور ایران، اسم شخص از بین اسامی ایرانی یا اسلامی انتخاب می شود و اداره ی ثبت موظف است از به ثبت رساندن اسامی بیگانه یا اسم هائی که معانی آنها با فرهنگ اسلامی و ایرانی هماهنگی ندارد خودداری کند

ثبت نام و نام خانوادگی

نام و نام خانوادگی (اسم و شهرت) شخص ، باید در ظرف چند روز اول پس از تولد توسط والدین او در اداره ی ثبت احوال همان شهری که به دنیا آمده است به ثبت برسد و گواهی به ثبت رسیدن که همان شناسنامه است ، از اداره ی ذکر شده دریافت شود .

(مواد 10 ، 35 و 36 قانون ثبت احوال)



:: موضوعات مرتبط: حقوقي، ،


دو شنبه 8 اسفند 1390
ن : سید محمد امین نوربخش

قانون جدید سهم الارث زنان


 



:: موضوعات مرتبط: حقوقي، ،


دو شنبه 8 اسفند 1398
ن : سید محمد امین نوربخش

موسسه حقوقی سيد محمد امين نوربخش

موسسه حقوقی سيد محمد امين نوربخش به همراه وكلاء و مشاورين حقوقي مجرب در راستای تامین نیازهای مخاطبین خود ، مجموعه خدماتی را تحت عنوان خدمات وکالتی ارائه می نماید.

این خدمات شامل وکالت دعاوی املاک و اراضی، وکالت شکایات دیوان عدالت اداری، وکالت دعاوی کیفری، وکالت دعاوی خانوادگی، وکالت در مراجع شبه قضایی، وکالت در مراجع قضایی اختصاصی و وکالت در امور حسبی و موضوعات ارث میباشد.



•    وکالت دعاوی املاک و اراضی:
قبول وکالت در دعاوی ثبتی، ملکی، اراضی، منابع طبیعی، شهرداری، زمین شهری، روابط موجر و مستاجر و سایر دعاوی مربوط به اموال غیر منقول

•    وکالت شکایت دیوان عدالت اداری:
قبول وکالت در دعاوی مربوط به دیوان عدالت اداری در حوزه های شهرداری، تامین اجتماعی، اختلافات کارگر و کارفرما ، مالیاتی و...

•    وکالت دعاوی بازرگانی داخلی و خارجی:
قبول وکالت در دعاوی بازرگانی داخلی و خارجی، اسناد تجاری، ورشکستگی و سایر دعاوی تجاری


•    وکالت دعاوی کیفری:
قبول وکالت در دعاوی کیفری اعم از کلاهبرداری، جعل، خیانت در امانت، صدور چک بلامحل و...

•    وکالت دعاوی خانوادگی:
قبول وکالت در دعاوی خانوادگی از قبیل مهریه، طلاق، نفقه، فسخ نکاح و..

•    وکالت در مراجع شبه قضایی:
قبول وکالت در مراجع حل اختلاف و کمیسیون های مختلف از قبیل : هیئت های حل اختلاف کارگر و کارفرما ، هیئت های تشخیص مطالبات سازمان تامین اجتماعی ، هیئت های حل اختلاف مالیاتی ، سازمان تعزیرات حکومتی ،‌کمیسیون ماده 100 قانون شهرداری و ...

•    وکالت در مراجع قضایی اختصاصی:
قبول وکالت در محاکم نظامی، انقلاب و...

•    وکالت در امور حسبی و موضوعات ارث:

قبول وکالت در امور حسبی و موضوعات ارث، وصیت، قیمومت، ولایت و..


 

تلفن تماس موسسه حقوقي : 09166650468- 06637240467



:: موضوعات مرتبط: ، حقوقي، دانلود نرم افزار حقوقی، كيفري، خانواده ، ثبتي، ،



تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان موسسه حقوقی سید محمد امین نوربخش و آدرس aminnurbakhsh.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.